Top 5 întrebări și răspunsuri importante despre bronz, pe care ar trebui să le știe fiecare fată

1 088

fix-farmers-tan-800x800

Cât nu am vorbi noi despre importanța protejării pielii împotriva razelor ultraviolete, multe fete continuă să ignore acest lucru, iar dacă folosesc aceste reguli, totuși fac o mulțime de greșeli, care duc în cele din urmă la un rezultat nedorit — piele uscată, arsuri și îmbătrânire prematură. Dacă vrei să te scalzi în razele soarelui și să nu primești efecte dăunătoare, ci numai un bronz frumos, atunci citește micul program educațional, pe care noi l-am pregătit pentru tine, despre fapte puțin cunoscute despre SPF, în formatul întrebare — răspuns.

Întrebare: Dacă uleiul pentru bronz are factorul SPF 10, iar spray-ul — 30, în sumă se primește 40 și eu nu mă voi bronza deloc?

Răspuns: Factorii diferitor produse de protectie solară nu se sumează: dacă mai întâi ai protejat  pielea cu un spray SPF 30 și apoi ai aplicat ulei cu factorul 10, va lucra cel mai înalt dintre acești doi factori. Mai mult, chiar și gradul maxim de protecție (50+), trece razele soarelui — adică, nu te vei arde, dar totuși vei deveni mai închisă la culoare.

Întrebare: Dacă mă duc la o plimbare după plajă, trebuie să spăl produsul de protecție solară de pe piele?

Răspuns: Fără îndoială, da. Produsele destinate pentru plajă, se deosebesc de produsele cu filtrare «de oraș» — primele, fiind pe piele pentru prea mult timp, vor aduce mai degrabă daune decât beneficii. Rezultatul acestei «supradoze» poate fi o încălcare a pH-ului pielii, alergie și, o, Doamne, chiar și erupții cutanate. Deci facem o concluzie: imediat după plajă ia un duș, folosind geluri cremoase ușoare cu uleiuri sau nutrienți.

Întrebare: Este suficient să aplic produsul de protecție solară o singură dată, înainte de a ieși la soare?

Răspuns: Nu, stratul protector chiar și al celui mai eficient produs nu va dura veșnic, mai ales dacă ai de gând să te miști, să înoți sau să petreci pe plajă mai mult de trei ore. Aplică produsul cu SPF din nou, la fiecare 3-4 ore și nu te amăgi cu marca «waterproof» de pe ambalaj — un stfel de produs atât de perfect rezistent pur și simplu nu există.

Întrebare: Ce să fac, dacă deja m-am bronzat prea tare, pielea s-a înroșit, mă mănâcă și mă doare?

Răspuns: Din păcate, este o arsură. Gradul acesteia poate varia de la ușor (roșeață, lipsa de durere) până la grav (vezicule, febră, disconfort pronunțat). Primul pas: ia o aspirină efervescentă pentru a reduce inflamația, apoi — calmează pielea cât mai mult posibil. Cumpăra neapărat pantenol sau alte produse care conțin pantenol, aplică cu generozitate pe zona afectată. Este logic, că în zilele următoare trebuie să te abții de la băile de soare: stai la umbră, acoperă pielea arsă cu haine ușoare din materiale naturale, bea multă apă. Atunci când roșeața dispare, începe să hrănești și să hidratezi activ pielea cu produse post-solare speciale — acestea vor calma arsura și vor diminua riscul de cojire a pielii.

PS Dacă nu ai la îndemână pantenol și nici produse after sun, te pot ajuta rețetele populare: ssau gel de aloe sau smântână / chefir / iaurt rece.

Întrebare: Am o cremă de protecție solară de vara trecută, îl pot folosi după un an și pot fi sigură, că mă va proteja?

Răspuns: Nu merită. Desigur, există producători conștiincioși, de încredere, care garantează calitatea produsului timp de 12 luni de la deschiderea acesteia — de exemplu, Nivea. Cu toate acestea, proprietățile de protecție se mențin, dacă ții produsul la o temperatură corectă. Dacă ai respectat condițiile indicate pe ambalaj și dacă produsul și-a păstrat culoarea originală a sa, mirosul și textura, poți continua să-l folosești. În cazul în care măcar una dintre aceste condiții este încălcată, mai bine cumpără altul nou.

Întrebare: Am văzut că se vând produse de protecție solară cu factorul SPF 100 — într-adevăr protejează pielea de razele nocive la 100%?

Răspuns: De ce culoare n-ai fi tu, nivelul optim de protecție UV este factorul 50. El protejează destul de bine pielea de razele nocive, dar în același timp, nu face pielea să fie prea supraîncărcată. Tot ceea, ce este marcat cu 75, 100 și 150 — este, probabil, o strategie de marketing bună, dar nu destul de justificată. Dorim să notăm faptul, că unele mărci într-adevăr fac produse cu un astfel de factor ridicat de protecție solară, dar le recomandă persoanelor cu alergii la soare, femeilor însărcinate și care alăptează, copiilor mici. Dar, toate aceste categorii, după cum se știe, nu ar trebui să iasă deloc la soare.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *