Îngrijirea corectă a sânilor

863

8301eFormele frumoase ale femeii, în special sânii — întotdeauna vor atrage atenția sexului masculin. Pentru a avea un piept frumos, trebuie să ai grijă de el, la fel cum ai grijă de celelalte părți ale corpului. Sânii necesită o îngrijire permanentă, nu numai pentru a-i menține în formă, dar și pentru a evita o mulțime de boli neplăcute, cum ar fi mastopatia sau tumorile maligne.

Pot fi multe motive pentru apariția tumorilor maligne ale sânului feminin. Printre acestea sunt: nașterea după 30 de ani, care este considerată târzie și dacă sunt mai puțin de 3 copii. Avortul, care este o interferență teribilă în funcționarea corpului feminin și care încalcă echilibrul natural al hormonilor, de asemenea poate da naștere unor probleme în viitor. Trebuie de menționat faptul, că una din zece femei este expusă riscului de a se îmbolnăvi de această boală iar una din trei femei poate auzi diagnosticul teribil — mastopatia.

Factorii care influențează dezvoltarea tumorii sunt stresul constant și ecologia proastă, de care nu putem scăpa, precum și predispoziția genetică, care pot fi transmisă de la mamă sau bunică. Anume din această cauză este atât de important să îngrijești cu atenție sânii.

11Prin îngrijire, se are în vedere alegerea unui sutien de mărime potrivită, astfel încât să nu strângă sânii, să nu te înțepe balenele și să nu creeze disconfort pielii delicate, partea din spate să fie la loc și să nu se ridice întotdeauna în sus, creând efectul de leagăn. Volumul sutienului «corect» trebuie să fie în așa fel, încât după ce îl dezbraci, să nu rămână dungi roșii sau alte urme pe piele. Dar pentru un piept generos mai bine alege bretele mai late, care vor ajuta la distribuirea greutății în mod egal.

Este important să ții cont de beneficiile unei alimentații sănătoase, care permite organismului să rămână sănătos mai mult timp. Exclude din utilizare cofeina și alcoolul în doze mari, înlocuiește alimentele grase cu fructe sau legume și produse lactate. În organism trebuie să fie întotdeauna vitamine suficiente, zinc și seleniu.

Pentru diagnosticarea precoce a cancerului de sân, trebuie să efectuezi autoexaminarea aceastei părți a corpului în timpul fiecărui ciclu menstrual, în a 6-10 zi după începutul menstruației. Înainte să îţi pui sutienul, stai în fața oglinzii, ridică și coboară mâinile, în același timp obsearvă prezența sau absența diferitor modificări la nivelul pielii. Apoi, când ești în picioare și culcată pe o parte, palpează-ți ambii sâni: dreptul — cu mâna stângă și stângul — cu mâna dreaptă. Mișcările vin din partea exterioară spre sfârcuri în căutarea schimbărilor. După aceasta palpează axilele, apoi strânge ușor sfârcurile, pentru a vedea dacă este secreție lichidă. Dacă ai observat ceva în timpul autoexaminării, trebuie să te adresezi imediat la mamolog.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *