Cele mai dăunătoare 10 lucruri pe care le poți face părului tău

850

336b1e1e2ff0b507515a9deba5c76430_cropped_740x460Părul frumos necesită îngrijire atentă, dar de multe ori eforturile noastre se întorc împotriva noastră. Pentru a evita greșelile frecvente, fii atentă la lista cu cele mai dăunătoare obiceiuri. Și nu mai fă așa niciodată!

V-am dat o mulțime de sfaturi utile: ți-am spus cum să folosești corect uneltele de styling și uscătorul de păr, cum să nu deteriorați părul în timpul curling părului și vopsire, cum să spălați capul și multe altele… Dar, chiar dacă faci totul corect, există unele lucruri și obiceiuri, care pot reduce la zero orice eforturi.

Folosești perii vechi

Probabil știi, că periuța de dinți trebuie schimbată cel puțin o dată la trei luni. Același lucru se poate spune și despre pieptene: crede, acest lucru nu-l poți folosi veșnic. Între dinții pieptenului se adună murdărie, microbi și bacterii, care pot dăuna pielii capului și, ca în consecință, părul. După fiecare pieptănare trebuie să elimini firele de păr rămase pe perie, iar o dată pe săptămână spală bine peria cu șampon și bicarbonat de sodiu. Trihologii ne sfătuie: nu împrumutați niciodată pieptenele altora — chiar și celei mai bune prietene! Iarăși vedem analogia cu periuța de dinți. Cred că ai înțeles tu.

Strângi prea tare elasticul de păr

Desigur, avem nevoie de elasticul de păr în fiecare zi, dar și elasticul poate dăuna părului tău. Dacă prinzi prea strâns părul în coadă, îngreunezi circulația sanguină a scalpului și acest lucru poate duce la pierderea excesivă a părului. Mai mult ca asta, multe elastice smulg părul când vrei să le scoți: alege elasticul, care va aluneca ușor și nu va trauma părul.

Te tunzi foarte rar

Stiliștii spun adesea clienților, că părul trebuie să fie tuns cel puțin o dată în două luni. Dar majoritatea femeilor ignoră această regulă! Problema este următoarea: cu cât mai multe vârfuri despicate ai, cu atât mai slab devine părul tău, mai ales nu-I ajunge umiditate și nutriție. Deci, dacă doriți să aveți întotdeauna un păr sănătos și strălucitor, trebuie să scurtați în mod regulat vârfurile la cel puțin un centimetru.

Această regulă se raspândește și asupra celor, care cresc părul: în orice caz, vârfurile uscate trebuie tăiate, indiferent, cât de importantă îți este lungimea părului.

Folosești prea des produse pentru îngrijirea părului

O altă extremitate — dragostea excesivă către păr. Dacă faci prea des măști sau vizitezi regulat un salon de îngrijire profesională, există riscul nu doar să arunci banii în vânt, dar și să aduci daună părului. De exemplu, keratina, care ne lipsește adesea și care se află în cele mai multe măști de păr, dacă este în exces, dimpotrivă, duce la fragilitatea părului. Mai mult, utilizarea frecventă a substanțelor nutritive și hidratante «îngreunează» vizibil părul, făcându-l slab.

Așadar, după fiecare spălare a părului folosiți balsam iar masca — nu mai mult de o dată pe săptămânăMajoritatea măștilor au un efect prelungit, deci nu este nevoie să supraîncărcați mereu părul.

Folosești des aparatele de coafat

614-01486544 Model Release: Yes Property Release: No Woman with messy hair

Dacă ondulatorul sau placa sunt cei mai buni prieteni ai tăi în fiecare dimineață, atunci nu fi surprinsă de faptul, că părul devine uscat și fragil. Aparatele de coafat fierbinți deshidratează părul, ceea ce înseamnă, că părul va simți mereu lipsa umidității. Din păcate, șamponurile și măștile nu pot face față acestei probleme.

Același lucru se poate spune și despre coafarea părului cu foenul: nivelul maxim, care usucă rapid (și deshidratează) părul, ar fi mai bine să nu-l porniți deloc. Chiar dacă vă grăbiți!

Nu folosești produse pentru protecția termică

Spray-ul pentru protecția termică — este produsul numărul unu, care ar trebui să fie pe raft lângă șamponul și balsamul tău! Protecția termică ajută părului să păstreze umezeala și, de fapt, previne deteriorarea. Aplicați spray-ul cu atenție: asigurați-vă că nu ați lăsat nici un fir fără spray.

Nu te piepteni corect

Părul lung nu poate fi pieptănat cu o singură mișcare largă și încrezută de la rădăcini spre capete — aceasta va duce la pierderea excesiva a părului și daune. Întotdeauna când piepteni părul, ține șuvița astfel, încât să nu tragi tare părul de la rădăcini. Dacă în unele locuri părul s-a încâlcit tare și nu se primește să-l piepteni, pentru început descâlcește ușor cu degetele, apoi mai încearcă încă o dată.

Îți tratezi părul cu neglijență când este ud

Când părul e ud, atunci este mai predispus deteriorării. Apa face părul mai greu și când îl șteargi neglijent cu prosopul sau îl piepteni activ, există riscul de a pierde chiar și acei ”băieți”, care nici nu se gândeau încă să plece de pe capul tău. De aceea, usucă cu un prosop părul, cu grijă, cu mișcări de masaj și piaptănă-l cu un pieptene dinți rari.

Aplici prea multe produse de styling

Noi credem că aveți un arsenal întreg de produse pentru styling, dar nu turnați pe cap totul dintr-o dată! Ulei, protecție termică, spumă, apoi și lac … Chiar crezi că părului îi place asta? Chiar și cele mai bune produse au o compoziție chimică și fac părul mai greu, n-ar trebui să abuzați de ele. Dacă natura ți-a dăruit un păr frumos, nu fă multe experimente și nu încerca să atingi perfecțiunea.

Nu ai schimbat demult șamponul

De obicei, fetele sunt împărțite în două tabere: cele, care cred că șamponul nu are nevoie sa fie schimbat mai rar decât o dată pe lună, pentru a se evita dependența, și cele, care au găsit șamponul «său» și nu-l schimbă deloc niciodată. De fapt, greșesc și unele și altele.

Părul nostru tot se schimbă și necesită diferite tipuri de îngrijire. Dacă acum un an ai folosit șampon pentru păr gras, aceasta nu înseamnă că mai ai încă nevoie de el. Produsele pentru păr gras usucă, și posibil, că mult timp în urmă trebuia să-ți cumperi deja alt șampon. În plus, calitatea părului depinde de fondul hormonal, de ciclul menstrual și de multe alte pricine. De aceea, trebuie să schimbi șamponul după necesitate, urmărind «dispoziția» părului.

Dacă dorești să afli cum altfel poți atrage atenția sexului opus uite aici.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *