Ce probleme de sănătate ai, în funcție de ora la care te trezești noaptea

1 018

11Problemele cu somnul sunt foarte comune, iar de cele mai multe ori, ascund boli grave. Vezi ce afecțiuni ai, în funcție de ora la care te trezești noaptea.

Un somn profund de opt ore este foarte important pentru sănătatea ta psihică și fizică, iar nopțile nedormite te pot afecta mai mult decât crezi. De sute de ani, chinezii se folosesc de un ceas intern, prin care încearcă să identifice afecțiunile care te-ar putea ține trează. Potrivit acestora, energia organismului se mută de la un organ la altul câte două ore în fiecare zi. Astfel, dacă ai probleme cu somnul în timpul nopții, poți identifica care este organul bolnav.

Nu poți adormi între 21:00 și 23:00

Între 21:00 și 23:00, energia organismului tău este folosită pentru a încălzi grupele de mușchi care îți protejează inima. În acest proces este implicat și sistemul endocrin, pentru a te pregăti de somn, potrivit positivemed.com. Dacă acest mecanism nu funcționează bine, poți suferi de insomnii sau te poți trezi la scurt timp după ce ai adormit. Motive pentru aceasta pot fi anxietatea și agitația. Nu te gândi că între 21:00 și 23:00 este prea devreme să te bagi în pat. Cercetătorii au stabilit că este perioada ideală pentru a te odihni.

Te trezești între 23:00 și 1:00

Între 23:00 și 1:00, energia organismului tău este concentrată pe vezica biliară. Ficatul tău produce un lichid digestiv foarte important, numit bilă, care este depozitat în fiere. În această perioadă a nopții ar trebui să aibă loc somnul de regenerare. Dacă te trezești subit ori ai dureri între aceste ore, s-ar putea să ai probleme cu fierea.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *