Cariera sau familia

847

55517

Mă gândesc că sunteți de acord, că măcar o dată în viață, dar fiecare femeie și-a pus întrebarea: cum să combin treburile casnice, cariera și familia. Cu toții ne străduim să fim perfecți în toate. Dar, din păcate, în această cursă noi înșine suferim, căzând într-un cerc infernal de responsabilități și obligații față de toate și de toți.

Toată viața este o luptă permanentă pentru supraviețuire, pentru că trebuie să dovedești în primul rând părinților, prietenilor, apoi colegilor și propriului soț, în cele din urmă ție însăși, că viața nu este trăită în zadar. Dar, cel mai greu este în momentul, când o tânără femeie de succes și totodată soție, devine mamă. După ce a trecut prin cele mai fericite ore, legate cu nașterea unui mic miracol, ea brusc dintr-o lebădă frumoasă se transformă într-un fel de «vacă de muls». Obligațiile ei includ acum nu numai grija și responsabilitatea pentru copil, ci și întreaga grămadă de treburi casnice. Fiindcă acum ea este acasă toată ziua și iubitul soț acum ușor aruncă peste ea propriile sale, și fără asta mici, datorii casnice, mărind pe lângă acestea cerințele. Și iată, toată viața devine un coșmar, când noua mama încearcă să facă totul înainte de sosirea iubitului, dar, din păcate, pentru un motiv oarecare, nu izbutește să le facă pe toate. Iar cauza este sănătatea slabă, care nu s-a restabilit încă, oboseala teribilă, o lipsă tot mai mare de încredere în sine și, în plus, ceea ce vede în oglindă este nu numai neplăcut, ci chiar o sperie. Silueta subțire s-a transformat într-o creatură informă teribilă. Și soțul încetul cu încetul începe niște discuții despre datoria conjugală. Iar tu vrei să fugi de toate acestea, vrei să scapi din acest cerc. Dar unde? Bineînțeles la serviciu! Da, anume aceasta este soluția pentru toate problemele și financiare, inclusiv! Cel puțin așa se pare în acel moment.

Decizia a fost luată. Se începe o nouă linie curbă a spiralei de viață. Apoi, cu inimă grea, lăsând copilul iubit cu bona sau la grădiniţă, mama se grăbește în lumea, în care principalul este de a îndeplini planurile, de a învinge concurența enormă, în care șefului nu-i pasă deloc de faptul, că pe tine acasă te așteaptă un bebeluș. Și din nou nu te simți pe deplin fericită și te doare inima. Din nou capcană. Apare un sentiment de vinovăție și, din ce în ce mai des, la locul de muncă te vizitează nu ideile unice și gândurile de a îmbunătăți procesul de muncă, ci ești preocupată de o singură întrebare: ce face bebelușul meu acolo fără mine? Oare totul e bine, oare nu mă va uita, oare nu mă va iubi mai puțin?

Așa alergăm noi de ici colo, în căutarea unei soluții, care ne va satisface. Și sunt fericite cele, care o găsesc. Cred că pentru noi, femeile, nu este necesar să lucrăm ca un cal și, chiar mai mult, să încercăm să dovedim tuturor, că suntem perfecte în toate domeniile. Una dintre soluții: trebuie doar să găsim un loc de muncă, care ne va da mai mult timp pentru familie și pentru noi înșine și, cu toate acestea, ne va aduce plăcere morală și financiară. Femeile independente din punct de vedere financiar, sunt întotdeauna mai încrezătoare în viitor și în ele înseși. Și nu are nici un sens să ne învinovățim pentru toate lucrurile, pe care nu avem timp să le facem în viața asta. Iar dacă soții noștri doresc mai multe resurse financiare în bugetul familiei, trebuie să-i învățăm să ajute soțiile lor, de exemplu, să împărțim în mod egal toate responsabilitățile casnice. Acest lucru va economisi timpul necesar pentru îndeplinirea treburilor casnice și veți fi capabili să dedicați acest timp celui mai important omuleț în viața voastră- copilului vostru.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *