Acnee: cinci moduri de a lupta cu coşurile pe faţă

1 218

ugrevaya-syp

Iată 5 moduri de a scăpa de o astfel de neînțelegere, cum ar fi coșurile..

Coşurile din adolescenţă — este adevărul vieţii, care este ușor de acceptat. Dar, când ești deja adult, iar acneea tot apare şi apare, este enervant. În SUA, de exemplu, mai mult de 40% din populația adultă suferă de acnee, care, uneori, apar pe bărbie, obraji și nas. De ce se întâmplă acest lucru? Iată acre sunt cele mai frecvente cauze ale acestui necaz și cum poţi scăpa de el.

1. Tu nu foloseşti o cremă hidratantă

Tu probabil crezi, că crema va face pielea mai grasă. Dar nu-i așa, spune profesorul de dermatologie Simal Desai, de la Southwestern Medical Center de la Universitatea din Texas. Dacă foloseşti produse care usucă, de exemplu, spumă pentru faţă, organismul tău poate stimula glandele sebacee ale pielii pentru a menține umiditatea necesară a pielii. Ca urmare, porii se astupă, contribuind la creșterea bacteriilor și apariţia coşurilor.

Soluţia: dacă ai tenul gras, cumpără un produs cu soluție de 2-3% acid salicilic. Piele sensibilă? Alege un produs cu acid glicolic. După ce te speli pe faţă, foloseşte un umidificator.

2. Gadgeturile sunt de vină

Tu atingi ecranul telefonului cu degetele murdare, și apoi îl pui la obraz, răspunzând la apel. Astfel acesta devine un loc propice pentru înmulţirea și transmiterea bacteriilor, care provoacă acneea. «De multe ori am pacienţi care au mai multe coşuri pe un obraz decât pe celălalt», — spune Desai Simal.

Soluţia: şterge telefonul în fiecare zi cu un produs de curăţare care conține alcool. Și cu cât mai rar duci telefonul spre faţă, cu atât mai bine. Dacă este posibil, foloseşte mai bine căştile.

3. Consumi prea mulţi carbohidraţi simpli

O dietă cu o mulţime de carbohidraţi simpli, cum ar fi pâinea albă și batoanele energizante, poate mări activitatea glandelor sebacee», — spune un expert în dermatologie Adnan Nasir. Un studiu coreean recent a arătat ca dieta cu un indice glicemic scăzut, cu accentul pe cerealele integrale, fructe şi legume, reduce apariția coşurilor în 10 săptămâni.

Soluţia: nu trebuie să renunţi complet la pâinea: participanţii studiului coreean primeau până la 45% de calorii din carbohidraţi.

4. Lucrezi prea mult

Stresul poate provoca multe probleme de sănătate, inclusiv pielea grasă pe faţă. Anxietatea duce la o creștere a markerilor proceselor inflamatorii, numite citokine, care, la rândul său, cresc activitatea glandelor sebacee.

Soluţia: învaţă să-ţi faci mai puţine griji și să te relaxezi mai mult.

5. Ai o ereditate proastă

Tu nu ai moștenit o piele perfectă. Cauzele genetice ale apariţiei coţurilor sunt unele dintre cele mai răspândite. Aproape că nimic nu se poate face aici.

Soluţia: mergi la un specialist dermatolog, el poate recomanda un tratament mai agresiv, cum ar fi crema cu antibiotice.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *