8 greșeli, care te fac să arăți mai în vârstă: nu le comite!

866

image003-1024x619

Verifică, dacă este pe lista aceasta vreun «păcat» de-al tău și nu mai fă acest lucru niciodată!

1. Tu nu folosești primer

Dacă tu ai făcut vreodată reparații, știi, că înainte de a vopsi pereții, este necesar să-i îndrepți, altfel vopseaua va sublinia chiar și cele mai mici neajunsuri, imperceptibile pentru ochi pănâ la vopsire. La fel este și cu pielea: ridurile cele mai microscopice devin mai vizibile, dacă aplici deasupra fond de ten. Și — hop — arăți cu 5 ani mai în vârstă. Să eviți acest lucru îți va ajuta un grund, adică primer-ul: el va umple micile imperfecțiuni și fondul de ten se va așeza ideal.

2. Tu nu vopsești sprâncenele

Dacă numele tău nu este Lily Collins și Cara Delevingne, lăsând sprâncenele fără machiaj, tu îți adaugi 3-5 ani. Faptul e, că sprâncenele groase, care au început să fie la modă prin anii 2010, au devenit un simbol al tinereții și îngrijirii de sine, spre deosebire de «ațișoara, ridicată surprizător”, pe care o smulgeau cu sârguință mamele și bunicile noastre. Chiar dacă nu îți smulgi sprâncene, ci pur și simplu le lași în forma lor naturală, ele arată palid și subțiri, de parcă te-ai născut în prima jumătate a secolului 20.

3. Tu alegi nuanța fondului de ten, care nu ți se potrivește ție

«Cu un ton mai deschis — cu 10 ani mai tânără!» — acest slogan de la începutul anilor 2000 trebuie să-l uiți urgent. Când alegi vreun ton mai deschis decât fața ta, tu pui accent pe prezența fondului de ten și neajunsurilor pielii, pe care el ar trebui să le mascheze. Un ton prea închis, de asemenea, adaugă vârstă, deoarece persoanele în vârstă au o pigmentare mai puternică. Varianta ideală — crema nu se vede deloc pe piele.

4. Tu îți vopsești părul într-un singur ton

Părul sănătos, tânăr și puternic nu este niciodată monocromatic. Șuvițele superioare se ard, unele devin mai întunecate, adică, chiar dacă nu faci nimic cu părul tău, totuși nu va fi niciodată de aceeași culoare. Prin urmare, dacă îți vopsești părul într-un singur ton, îl transformi imediat în ceva nenatural, care seamănă cu o perucă. Sau, alții se vor gândi, că ai început să vopsești firele de păr alb. Și una, și cealaltă îți adaugă ani în plus.

5. Folosești fard de obraz cu sclipici

Așa făceau în anii ’90, dar timpul acesta a trecut de mult! Fardul de obraz, care întinerește și revigorează fața, trebuie să fie ușor și, cu siguranță, nu să atragă atenția cu strălucirea sa. Fardul de obraz sub formă de cremă este o alegere excelentă.

6. Îți conturezi ochii cu linii prea groase

Liniile negre și groase fac ochii să arate de parcă sunt înfundați, ce vizual te îmbătrânește la câțiva ani. Îți place astfel de machiaj? Atunci fă liniile subțiri și grafice. Cu greu poți desena o linie dreaptă? Dă preferință creioanelor și estompează-le.

7. Tu alegi nuanțe reci

Foarte puține fete se pot lăuda de faptul, că lor într-adevăr li se potrivesc tonurile reci. Acestea sunt, de obicei, cu părul natural blond, cu pielea, ochii și sprâncenele deschise la culoare. Tuturor celorlalte fete, nuanțele reci le adaugă ani, iar cele calde, dimpotrivă, întineresc.

8. Părul tău este de aceeași lungime

În principiu, nu este nimic teribil în tăierea părului pe o linie dreaptă, dar, oricum, aceasta face părul «greu». În timp ce straturile și vârfurile «zdrențuite» ajută să ai un look mai ușor, mai tânăr și plin de viață.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *