7 semne ale îmbătrânirii, care îți trădează vârsta

1 064

435565837

Cosmetologie a pășit atât de departe, încâtnoi astăzi putem face față chiar și ridurilor! Dar, din păcate, unele semne de îmbătrânire totuși trădează vârsta reală a femeii, chiar dacă ea arată foarte bine, ba chiar excelent. Astăzi vă vom povesti despre cei mai importanți «trădători» și, desigur, vă vom da niște sfaturi valoroase cu privire la modul în care te poți lupta cu ei, în scopul de a rămâne tânără și frumoasă pentru mai mult timp.

1. Cutele nazolabiale

Cutele nazolabiale pot deveni problema ta încă de la douăzeci și cinci de ani, deci cu cât mai repede începi lupta cu ele, cu atât mai bine.

Ce să faci: Cele mai eficiente metode la momentul dat — bioreinforcement și biorevitalizarea, iar dacă cutele sunt foarte adânci — vor ajuta substanțele de umplere cu acid hialuronic.

2. Cercurile întunecate de sub ochi

Motivul principal al cercurilor întunecate și cearcănelor de sub ochi, care sunt cunoscute de toți — subțierea pielii în această zonă a feței, cu un țesut adipos minim. De multe ori, noi pur și simplu ignorăm problemele din acest domeniu, împingându-le pe al doilea plan, în ciuda faptului, că o privire adultă și vârstnică adaugă imediat niște ani în plus.

Ce să faci: În primele etape de dezvoltare a problemei, îți vin la ajutor remediile populare, care stimulează circulația sângelui — comprese cu ceai verde sau decocție pe bază de plante, cuburi de gheață, precum și diverse medicamente cu cafeină, extracte de afine, pătlagină, arnică. În cazul în care procesul este deja lansat, prietenii tăi trebuie să devină produsele cu acizi AHA, retinol, peptide și acid hialuronic. Poți încerca să mergi la un cosmetolog și să încerci astfel deproceduri, cum ar fi peelingul, mezoterapia, Fraxel și termajul, care mai este numit și «fier de călcat pentru riduri și celulită».

3. Culoarea pielii

Pielea unei persoane tinere literalmente strălucește din interior și are un ton neted. Dar cu timpul, procesul de reînnoire a celulelor pielii încetinește, ceea ce face culoarea pielii faciale mai plictisitoare și pigmentarea mult mai vizibilă.

Ce să faci: În stadiile începătoare ale problemei, în lupta împotriva pigmentării te ajută cremele cu efect de albire, iar pentru un ten obosit — somnul complet. Mai departe — resurfacing și Fraxel. Și nu uita să folosești în mod regulat cremă cu SPF, să ai grijă de starea de sănătate și, desigur, dormi suficient de mult.

4. Ovalul feței

Această problemă a conturului «lăsat» — în mare parte este rezultatul eredității. Uneori la 30 de ani, uneori la 35, sau chiar mai târziu, dar vine un moment când pielea din zona bărbiei începe treptat să se lase, pierzând linia clară a conturului. Mai departe încălcări ale ovalului feței continuă doar să crească, și la 45 de ani șansele de a căpăta această problemă ating cifra de 80%.

Ce să faci: O profilaxie ideală este gimnastica faciale. Însă, în cazul în care situația necesită o intervenție serioasă, poți recurge la procedura de lifting facial cu fire. Și, apropo, schimbarea conturului facial poate fi cauzată nu numai de procesul de îmbătrânire, dar și, de exemplu, de prezența unor tulburări hormonale, deci nu va strica să te consulte un ginecolog.

5. Mâinile

Cât de perfect netedă nu ar fi fața noastră, principala noastră carte de vizită ne trădează întotdeauna insidios. Petele pimentare, ridurile, venele proeminente — iată care sunt principalii însoțitori ai vârstei. În plus, unghiile devin mai subțiri și mai fragile, iar pe suprafața lor apar pigmenți galbeni, care, în primul rând, nu arată cam estetic plăcut, și în al doilea rând, de asemenea, indică la cifrele reale din pașaport.

Ce să faci: Aproximativ 80% dintre modificările tipice legate de vârstă pe mâini sunt cauzate de expunerea la radiația solară ultravioletă. Folosește în mod regulat creme speciale cu protecție solară și poartă neapărat mănuși în timpul oricărui lucru prin casă sau în grădină. Și, desigur, o manichiură laconică, în nuanțe nobile neutre va da vizual mâinilor prospețime.

6. Gâtul

Una dintre cele mai mobile părți ale corpului este, de asemenea, și una dintre cele mai predispuse la schimbările legate de vârstă. Cu toate acestea, la fel ca în situația cu cercurile de sub ochi, ne aducem aminte de această problemă doar în acel moment, când această problemă devine una clar simțită.

Ce să faci: Un mare rol în problema cu gâtul îl joacă postura. Gârbovirea doar adaugă o cută sau două, deci ai grijă întotdeauna de poziția umerilor și a capului. În lupta împotriva ridurilor și a cutelor în această zonă, cosmetologia ne oferă Plazmolifting, lifting cu ultrasunet și filleri.

7. Greutatea excesivă

Kilogramele în plus provoacă nu numai apariția semnelor de vârstă, atât în exterior, cât și în interior, dar ele sunt, de asemenea, vinovații în ceea, că noi arătăm vizual mai în vârstă. Adăugăm la asta o încălcare a posturii și primim zece ani în plus la vârsta noastră.

Ce să faci: Să lupți cu obezitatea trebuie lin și treptat. În cazul în care volumul nedorit este o problemă de natura genetică, cel mai bineva fi să apelezi la consultațiile individuale ale unui dietolog. Însă, dacă acest volum este rezultatul ”gustărilor” pe noapte și al weekend-urilor furtunoase, luăm ca bază principiile alimentației sănătoase — și mai repede la sala de fitness. Dacă ai dorință, poți întări rezultatul cu următoarele proceduri: lipoliza, cavitația și terapia cu ozon.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *