6 MODURI SIMPLE DE A SCĂPA DE CICATRICILE LĂSATE DE ACNEE

1 120

Dupa lupta cu coșurile rămân cicatrici? Să-ți spun sincer, ești ca un copil. Uite mai jos, cum să scapi de ele și să previi apariția altora.

Retinoizi pentru aplicare locală

Retinoizi pentru aplicarea locală — sunt un derivat al vitaminei A, care ajută pentru a netezi cicatricile cauzate de coșuri, — spune dermatologul Bethany Schlosser. — Acțiunea lor este similară cu activitatea medicamentelor anti-îmbătrânire: retinoizii pentru aplicarea locală stimulează producerea de colagen, un «lipici», care ține celulele pielii împreună». Poți încerca produse, care se vând fără prescripție medicală sau adresează-te medicului tău să-ți scrie o rețetă — atunci vei obține un medicament mai eficient. Dacă este necesar, desigur.

Acid kojic

Fiind un produs al activității vitale a ciupercilor, acest acid ajută laeliminarea petelor întunecate rămase în urma unor coșuri deosebit de pronunțați. «Tratamentul pielii de pe față cu ajutorul ciupercilor poate părea ilogic, dar medicamente pe bază de acid kojic într-adevăr ajută pentru a ”netezi” culoarea pielii», — spune Schlosser.

Tratament cu laserul fracțional

Conform cuvintelor dermatologului Murad Alam, această procedură rapidă și eficientă ajută la netezirea cicatricelor rămase după coșuri. Energia laserului penetrează pielea și netezește țesutul cicatrizat. «Este absolut nepericulos și nu seamănă cu o operație serioasă», — spune Alam. În cabinetul dermatologului îți pot face asta timp de 20 de minute.

Produse cosmetice injectabile

«Pentru a scăpa de niște cicatrici mici, poți folosi produse cosmetice injectabile, care netezesc imperfecțiunile de pe piele, rămase după coșuri», — spune dermatologul Matthew Avram. Acestea sunt produse pe baza acidului hialuronic, care este de asemenea folosit pentru lupta împotriva ridurilor. Dar ar trebui să știi, că această metodă de tratament poate fi costisitoare.

Fond de ten

«Fondul de ten pentru machiaj cu protecție UV poate masca cicatricile» — te sfătuie, la rândul său, dermatologul Heidi Waldorf. Această bază netezește cicatricile și le face mai puțin vizibile. Ei bine, desigur, dacă nu te deranjează tot asta.

Prevenirea apariției a noilor cicatrici

«Prevenirea cicatricilor este mult mai eficientă, decât încercările de a scăpa de ele», — spune Matthew Avram. Când îți apare un coș, nu trebuie să-l scarpini și să îl spargi. Așa tu doar vei face cicatricile să fie mai vizibile în această zonă. «În plus, pentru a scăpa de coșuri, te pot ajuta produsele alimentare care conțin agenți anti-inflamatori», — spune Waldorf.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *