3 ORE DE SOMN. DOVEDEŞTE SĂ ÎMPLINEŞTI SOMNUL

928

14FfUn somn sănătos a omului durează 8-9 ore. Dar în viața vin situaţii urgente, în care oricine poate să îşi implinească somnul în trei ore, precum simţindu-se extreme de energic și plin de puteri. Cum să faci acesta?

Un astfel de sistem de relaxare rapidă a propus candidatul de științe Rinad Minvaleev. Pentru un efect maxim, înainte de a merge la culcare, trebuie să se agiţi sistemul nervos, alternând activarea creierului cu relaxarea. Întreaga pregătire va dura nu mai mult de 10 minute. Deci, să începem…

  • Relaxare. Este nevoie de a se pune pe podea și a sta pe spate timp de 1 minut. La fiecare expirație liniștită concentrati-vă la calcaie, genunchi, diafragmă, închipuind că anume de acolo respiri aer. Cu cât mai bine dispersaţi corpul, cu atât mai eficient va fi rezultatul.
  • Activează partea de sus. Este necesar să iai poziție «în genunchi» si să zici cu voce tare orice text de mici dimensiuni într-o singură propoziţie. După aceea, întinde mâinele înainte și culcă-te cu pieptul pe podea.
  • Relaxează-te din nou. Respiră calm, întorcându-se pe spate.
  • Activează partea de jos. Întorcându-se pe burta, întinde picioarele, încordîndu-le, iar mâinile îndoeştele, facînd accentul cu mîinele pe podea. Cu efort este necesar să se reducă coatele, astfel încât ele sa se atingă reciproc. După ce ve-ţi obține un mic rezultat, aruncați încet capul pe spate, ridicand de la podea umerii și pieptul. Continuă a trage capul înapoi, încercând să atingi coccisul. La această etapă se acordă 2 minute. În acest moment se încordeaza glande suprarenale, care sunt principala fabrică de catecolamine, responsabile de adaptarea organismului la condițiile schimbătoare ale mediului.
  • Culminează. Trebuie încă o data de intensificat partea de sus, dar, brusc, fără de relaxare. Primește pozitia «mesteacănului relaxat», în care partea inferioară a corpului se află în poziție rbitrară.

Asta e tot… Poți trece cu ușurință să te culci și, după trei ore te trezești , plin de voinţă și dorință de a lucra.

Dar nu uitați — somnul insuficient afectează frumusețea dumneavoastră

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *