3 motive pentru a utiliza laptele ca un produs cosmetic

919

654

S-a dovedit faptul că consumul de produse lactate poate provoca apariția coșurilor și iritației pe piele. Însă, dacă produsele lactate sunt aplicate extern, totul se schimbă!

Rebecca Forkast, un specialist pentru îngrijirea pielii și a părului, confirmă faptul, că laptele poate influența foarte pozitiv atât pielea, cât și părul.

”Calciu, proteine și vitamine: chiar și atunci când stră-mamele noastre nu știau aceste cuvinte, ele luau băi de lapte, spălau părul cu el și îl socoteau secretul tinereții veșnice. Ei bine, ele nu au fost atât de greșite. Eu am adunat niște experți renumiți în cosmetologie și trihologie și am realizat o serie de experimente. Fiecare dintre ei va lua cuvântul”, — spune Rebecca.

Richard Marin, stilist: ”Eu sfătuiam clientele mele să-și clătească părul cu lapte. Cele, care au mers la asta, au menționat, că părul a devenit mai neted și strălucitor. Aceasta este ușor de explicat: keratina, din care constă părul — este o proteină. Laptele, de asemenea, este bogat în proteine. El umple golurile, care sunt cauzate de vopsirea părului, folosirea aparatelor de styling cu aer cald și alte daune, și îmbunătățește structura părului. O soluție mai eficientă — masca de lapte. Proteinele și grăsimile din lapte, înmoaie pielea capului, face părul elastic și previne despicarea vârfurilor.

Cea mai simplă mască, pe care eu o recomand tuturor: lapte sau iaurt se toarnă pe părul nespălat, se masează pielea capului, se acoperă părul cu folie de plastic și se înfășoară capul cu un prosop. După 30 de minute, se spală părul ca de obicei”.

Ginger King, chimist, dezvoltator de produse cosmetice: ”Laptele este bogat în acid alfa-hidroxi, doar toți au auzit despre acidul lactic. Acest acid are capacitatea de a curăța stratul superior al celulelor pielii, astfel netezește pielea, îmbunătățește culoarea acesteia și reduce vizibilitatea ridurilor.

Vă sfătuiesc să vă spălați pe față cu lapte, după ce eliminați machiajul și curățiți pielea. Un astfel de procedeu ușor ajută la menținerea calității pielii”.

Amy Brodsky, dermatolog: ”Laptele — este o salvare pentru pielea uscat și deshidratată. Eu cred, că acesta este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale, care înmoaie, netezește și calmează pielea. Eu recomand pacienților mei să folosească produsele lactate ca un remediu: măști de smântână, clătiri cu lapte, cocktailuri tonice pentru piele pe bază de iaurt și fructe — rezultatul este, de multe ori, mai bun decât la folosirea formulelor chimice complexe”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *