10 obiceiuri zilnice ale fetelor cu păr luxos

835

kofejnye-maski-dlya-temnyh-volos

Olivia Palermo, Salma Hayek, Elle Macpherson, Chrissy Teigen — toate aceste fete au un factor comun: un păr sănătos și frumos, de care s-au învățat să aibă grijă în fiecare zi. Iată niște obiceiuri și dacă le vei urma și tu, vei avea un păr la fel de frumos și sănătos.

Fetele cu păr luxos evită efectul termic cât mai mult posibil

Temperaturile ridicate la care lucrează uscătorul de păr, ondulatorul și placa de îndreptat evaporă umezeala din păr, făcându-l uscat, fragil și lipsit de viață. Anume din această cauză, stiliștii din Hollywood recomandă mai des să lași părul să se usuce în mod natural, iar dacă vrei să-l usuci cu uscătorul de păr sau să-ți faci o coafură cu ondulatorul — aplică neapărat un produs de protecție termică. Cu toate acestea, în condițiile vieții de astăzi, nu faci nimic fără un uscător de păr și un styler, așa că alege gadgeturi, care au grijă de starea părului tău. Nouă ne place uscătorul de păr și placa de îndreptat părul Philips cu tehnologia inovatoare Moisture Protect. Datorită senzorilor integrați, dispozitivele citesc nivelul de umiditate din părul tău și aleg modul optim de acțiune, care nu usucă și nu deteriorează firele de păr.

Fetele cu păr luxos dorm pe fețe de pernă din mătase

Da, poate cumpărarea unei lenjerii de pat din mătase nu era în planurile tale, dar îți sfătuim să devii generoasă cel puțin pentru o față de pernă. Faptul e, că pânza de mătase netedă, în timp ce se atinge de cuticulele părului — nu le deteriorează, ci le netezește. Cu o astfel de față de pernă, părul zburlit în toate părțile de dimineață, va fi doar un coșmar și nu mai mult.

Fetele cu păr luxos mențin părul curat

Cât de mult n-ar fi lăudat kovoshing-ul (spălarea părului doar cu balsam), nu ți-ar încurca un șampon de calitate. Trebuie să speli capul doar când este necesar, chiar dacă această necesitate apare în fiecare zi. Acordă preferință șampoanelor fără sulfați, acestea spală mai puțin culoarea părului vopsit, îl hidratează și dau o strălucire sănătoasă. Încă câteva sfaturi: dacă locuiești într-un oraș mare, în atmosfera căruia se aruncă foarte multe gaze de eşapament și smog, spală capul în fiecare zi, iar dacă trăiești într-un mediu cu condiții ecologice mai favorabile sau climat uscat — peste o zi.

Fetele cu păr luxos nu omit etapa de hidratare

Pielea capului are nevoie de hidratare la fel ca și pielea feței, mai ales dacă scopul tău este de a crește un păr lung și de a-l face puternic. Fă-o ca regulă, să folosești balsam de fiecare dată, când îți speli capul, iar o dată sau de două ori pe săptămână, să faci o mască hrănitoare și s-o aplici nu doar pe un minut — ci pe 10, așa cum este indicat pe ambalaj. Chiar dacă nu ai de gând să folosești aparatele de styling, totuși alintă-ți părul cu un pic de ulei sau spray — acest lucru previne despicarea vârfurilor, face părul mai strălucitor și ascultător.

Fetele cu păr luxos sunt loiale produselor din aceeași linie

Pentru a simți din plin efectul unei cremei pentru față, trebuie să-i dai un timp — cel puțin 28 de zile. Același lucru se poate spune și despre păr — el are nevoie la fel de o anumită perioadă de timp, pentru a se obișnui cu noua îngrijire și a înțelege dacă i se potrivește. Cu toate acestea, spre deosebire de piele, părul nu se poate obișnui cu diferite componente, deci, dacă găsești o combinație, care funcționează perfect pentru buclele tale — nu renunța la ea.

Fetele cu păr luxos au o alimentație sănătoasă

Să acorde atenție la alimentația sa este necesar mai ales pentru acele fete, care țin mereu diete și se plâng de căderea părului. Pentru a rezolva această problemă și problema de uscare și fragilitate a părului, trebuie să mănânci mai multe alimente, care conțin zinc, fier, acizi grași polinesaturați: pește de mare, nuci, carne slabă, ouă.

Fetele cu păr luxos iau vitamine

Chiar dacă dieta ta constă din produse sănătoase și folositoare, totuși trebuie să faci și ceva suplimentar pentru frumusețea părului, unghiilor și a pielii. Principalul lucru pe care nu trebuie să-l faci — să aștepți rezultate imediate. Ia suplimente dietetice timp de cel puțin o lună, pentru a te convinge personal în eficacitatea acestora.

Fetele cu păr luxos îl apără de soare

Dacă influența negativă a soarelui asupra pielii o putem vedea imediat sub formă de arsuri, cu părul totul este mai dificil — cu toate că buclele suferă de razele UV nu mai puțin, decât fața sau gâtul. În combinație cu vântul și apa sărată efectul se mărește și, în cele din urmă, te întorci din vacanță nu numai bronzată, dar și cu un păr uscat, lipsit de viață. Pentru a preveni acest lucru, cumpără un produs special de protecție cu SPF — ulei sau spray, iar dacă nu ai așa ceva la îndemână, aplică balsam pe întreaga lungime a părului și strânge-l. Când vii acasă, nu te leneși să speli sarea și nisipul de pe păr, după ce aplică o mască hrănitoare.

Fetele cu păr luxos se piaptănă corect

În primul rând, în acest proces delicat, nu trage părul și nu peria forțat firele încurcate, altfel le vei lăsa pe pieptene. În al doilea rând, acordă atenție pieptenelui — pentru cazurile deosebit de încâlcite, ia un pieptene de lemn cu dinți largi, iar pentru părul ondulat și neascultător — pieptenele de genul legendarului Tangle Teezer. Și ține minte regula principală: trebuie să te piepteni de la capete, apropiindu-te treptat de rădăcini, și nu invers.

Fetele cu păr luxos îl spală cu apă rece

Contactul părului cu apa foarte fierbinte îl face să fie fără luciu și lipsit de volum. Prin urmare, încearcă să alegi o temperatură optimă în timpul spălării și clătește părul cu apă rece. Această truc simplu ajută la netezirea cuticulei, ceea ce face buclele mai strălucitoare, mai vii și păstrează aspectul lui proaspăt pe mai mult timp.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *